Dragi/e novinari i novinarke,

pozivamo vas na radionicu čiji je cilj da osvijestimo kako i koje teme iz oblasti klimatskih promjena da komuniciramo s javnošću, da budemo sami motivisani da istražujemo i pišemo, te da pridobijemo javnost da proaktivno učestvuje u donošenju odluka o očuvanju prirode i prostora.

Radionica će se sastojati od nekoliko modula koji daju uvid i pregled globalnih izazova u oblasti klimatskih promjena, klimatskih akcija, te pregled stanja u Crnoj Gori, a vodiće je dva stručnjaka i istraživača iz ove oblasti.

Ključni izazov za novinare/ke je kako da komuniciraju ovu temu, kako da  ponude moguća rješenja problema, ko im je u tome saveznik-ca, te kako da  se tema klimatskih promjena integriše i u druge priče koje otvaramo.

Pristup radionici je interaktivan sa puno primjera, različitih iskustava i prilika je da zajedno prođemo kroz polje vjerodostojnih resursa i podataka o klimatskim promjenama, ali i da mapiramo one koji to nijesu.

Radionica će se održati 30.09. i 01.10. 2023, u Crnoj Gori.

Prijavite se putem prijavnog formulara do 20.09 2023. godine, a ishod selekcije biće saopšten do 21.09.2023. godine.

Poziv je otvoren za novinare/ke iz cijele Crne Gore, a troškove obuke snosi Institut za medije Crne Gore. Broj mjesta na radionici je ograničen.  Informacije o trenerima, lokaciji i detaljan program radionice biće podijeljen učesnicima/cama radionice nakon selekcije.

Za sva dodatna pitanja pišite na: imcg@mminstitute.org ili pozovite na telefon:+382 67 050 773

Radionica je dio projekta “Jačanje uloge medija u suočavanju sa klimatskom krizom” koji se realizuje iz sredstava projekta SMART Balkans – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan, koji finansira Ministarstvo inostranih poslova Norveške, a sprovodi ga Instutut za medije Crne Gore zajedno s partnerskim organizacijama.