Institut za medije Crne Gore (IMCG) danas je u Podgorici, organizovao info sesiju na kojoj su predstavljeni detalji konkursa za dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva (OCD) u okviru projekta „Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija”. Sesija je održana u hotelu Ramada.

Sesiji je prisustvovalo 20tak predstavnika lokalnih organizacija koji su iskazali/e interesovanje za ovaj Konkurs.

Prioriteti poziva, teme i aktivnosti koje mogu biti podržane u okviru projektata detaljno su pojašnjeni od strane projektnog tima koji čine Vesna Rajković Nenadić, koordinatorka projekta, Jelena Topalović Savić, koordinatorka grant šeme i Valentina Stojković, finansijska menadžerka. Dodatno, prisutnima su predstavljeni prijavni formulari i finansijski aspekt kao i postupak ocjenjivanja i rangiranja prijedloga projekata.

Ukupan iznos sredstava za raspodjelu po ovom konkursu iznosi 20,000 EUR, a podrška za pojedinačne projekte kretaće se do maksimum 5,000 EUR.

Odgovori na pitanja postavljena u toku sesije kao i pitanja pristigla na mejl grantovi@mminstitute.org  biće objavljeni i kontinuirano ažurirani na sajtu www.mminstitute.org

Podsjećamo, sve detalje konkursa možete pronaći na linku: https://www.mminstitute.org/konkurs-za-podrsku-projektima-ocd-u-crnoj-gori/

Projekat Dijagnoza i terapija slobode izražavanja, govora mržnje i etničkih tenzija je zajednička inicijativa Instituta za medije Crne Gore (IMCG), Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) i Ul-info, usmjerena ka jačanju i zagovaranju slobode izražavanja, suzbijanju govora mržnje i smanjenju etničkih tenzija u Crnoj Gori.  Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz Program Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru 2020, EIDHR, a kofinansiran je od strane Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.