Transitions i SEENPM vas pozivaju na dvodjelnu onlajn radionicu „Praktična radionica: Strategije usredsređene na publiku za odgovor na opasne i lažne narative usred agresije Rusije na Ukrajinu“ koja će se održati u junu 2022.

Ova dvodjelna onlajn radionica će voditi učesnike kroz metodologiju strateške komunikacije kako bi bolje razumjeli i odgovorili na lažne i opasne dezinformacije. Praktične vježbe će se zasnivati na propagandi i dezinformacijama o aktuelnom ratu u Ukrajini.

Ova radionica će obuhvatiti:

• Dizajniranje pristupa usmjerenog na publiku, koji stavlja potrebe i specifičnosti različite publike u prvi plan;

• Korišćenje provjerenih smjernica korak po korak za razvoj i pokretanje efikasnih komunikacijskih akcija;

• Sprovođenje analize rizika kako bi se osiguralo da strategije odgovora ne uzrokuju neželjene štete, kao što su dalja polarizacija i radikalizacija.

Radionica je namijenjena komunikatorima, novinarima, medijskim profesionalcima, javnim funkcionerima i svima koji su zainteresovani da unaprijede svoje komunikacijske vještine.

Radionica će se organizovani na Zoom-u u dve sesije. Radni jezik je engleski, a učešće na obije sesije je preporučljivo. Broj mjesta je ograničen.

Sesija #1 – 90 minuta; 15. jun 2022, 16:00 CET

Sesija #2 – 90 minuta; 28. jun 2022, 16:00 CET

——————————————————

Molimo vas da se registrujete ovde. Rok za prijavu je 8. jun.

——————————————————-

Predavači:

Laura Livingston, regionalni direktor u Over Zero, organizaciji koja podržava zajednice u sprečavanju političkog nasilja i nasilja zasnovanog na identitetu i njihovih osnovnih faktora rizika, uključujući štetnu komunikaciju. Njeno iskustvo obuhvata pitanje prevencije nasilja, tranzicione pravde i upravljanja.

Jaroslav Valuch ima veliko iskustvo u oblastima medijske pismenosti, prevencije govora mržnje, suprotstavljanju dezinformacijama i komunikaciji sa krizom pogođenom populacijom. On je menadžer projekta za pismenost i provjeru činjenica u Transitions-u, organizaciji za razvoj medija sa sjedištem u Pragu. Kao član savjetodavnog odbora savjetuje češko Ministarstvo unutrašnjih poslova o strateškim komunikacijama.