Institut za medije Crne Gore organizavao je krajem juna dvije jednodnevne obuke za predstavnike četiri organizacije civilnog društva koje realizuje male projekte za promociju medijske i informacione pismenosti u malim gradovima i ruralnim područjima u Crnoj Gori.

Na obukama su učestovali predstavnici organizacija Bjelopoljski demokratski centar, Inicijativa mladih sa invaliditetom Boke, Kompas – Centar za informisanje i savjetovanje mladih i Nova – Centar za feminističku kulturu.

Obuke iz oblasti projektnog menadžementa i medijske i informacione pismenosti vodile su zaposlene u Institutu za medije Crne Gore. Tokom obuke iz oblasti projektnog menadžementa učesnici su se upoznali sa pravilima i procedurama sprovođenja malih projekata, dok je na obuci iz oblasti medijske i informacione pismenosti fokus bio na kanalima i alatima za animiranje mladih da izučavaju ova pitanja.

Obuke za dobitnike malih projekata su dio regionalnog projekta ,,SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija”, koji se, uz podršku Evropske unije realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, na Kosovu, u Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Turskoj.