“Kratke i jasne prezentacije su na šaljiv način opisale mogućnosti širenja dezinformacija ili prikazivanja sasvim drugačije slike umesto realne.”

“Radionica nam je pomogla da shvatimo koliko mediji manipulišu nama i da su mediji spona između onoga što jeste i onoga što nije, zavisno kako mediji predstave.”

“Može se dosta naučiti na jedan zanimljiv način.”

“Kvalitetno provedeno vrijeme u toku izolacije.”

“Prezentacija nam je kroz izmijenjene fotografije pokazala da sve što mediji objave ne mora biti istinito i da se većina stvari može lažirati.”

“Radionica je bila je mnogo poučna, i ja sam naučio da ako čujem neku vijest da ću dobro provjeriti da li je ta vijest tačna. Ovu bih radionicu preporučio svakome. Ni u jednom trenutku mi nije bilo dosadno.”

“Jako je brzo prošlo i voljela bih da je još malo duže trajalo jer mislim da smo mogli naučiti jos neke stvari tokom radionice.”

Ovo je samo deo impresija učenica i učenika dva vebinara (onlajn radionica) koji su u organizaciji Instituta za medije Crne Gore bili održani danas i juče (22 i 23 aprila) na temu medijske pismenosti. Na radionicama su učestvovali đaci iz osnovnih škola i srednjih škola iz centralne i primorske regije Crne Gore. Na prvoj radionici je učestvovalo 41 osnovaca, njihovih 5 nastavnika i 9 roditelja iz Kotora, Tivta, Herceg Novog, Budve, Šavnika i Žabljaka, a na drugoj 35 srednjoškolaca i nastavnika iz Nikšića, Pljevalja i Žabljaka. Vebinare su vodili naši eksperti za medijsku pismenost, Božena Jelušić i Dragoljub Vuković. Oni će naredne sedmice održati još jedan vebinar, za srednjoškolce iz primorskih opština.