Novinar televizije Vijesti, Sead Sadiković dobitnik je prve nagrade Evropske unije za istrazivačko novinarstvo u Crnoj Gori za 2014., za televizijsku priču “Kamioni starog vatrogasca“. U obrazloženju žirija koji je odlučivaoa o nagradama se navodi da ova istraživačka priča na originalan način razotkriva mehanizme zloupotreba i nezakonitosti prilikom nabavke skupih vatrogasnih vozila koja su godinama  van upotrebe, te da je autor odabrao vrlo efektan način da ispriča priču,  dajući joj snažan autorski pečat, karakterističan za rukopis ovog novinara.

Drugu nagradu osvojili su Miranda Patrucić i Dejan  Milovac za dosije „Nečasni savezi“, koji je objavljen u dnevniku Dan i ND Vijesti od 7-14 aprila 2014. Ova serija od četiri priče razotkriva povezanost  politike, biznisa i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, a prema procjeni žirija dodatnu vrijednost  daje joj i činjenica da je nastala kao rezultat saradnje istraživačkih novinara i istraživača korupcije i organizovanog kriminala iz nevladinog sektora u Crnoj Gori.

Treće mjesto pripalo je Milici Bogdanović i Ani Bogavac  za vješto ispričanu priču „ Pare i Partije“ emitovanu na TV Vijesti, koja modernim televizijskim jezikom ukazuje na netransparentno trošenje novca iz državne kase od strane političkih partija u Crnoj Gori .

O nagradama je odlučivao žiri u sastavu:  Duško Vuković, Snežana Nikčević, Gordana Borović, Vladan Mićunović i Olivera Nikolić, a nagrade je uručio predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori Patrik Šmelcer.