Samoregulacija

Podgorica, 10. januara 2019.

Priručnik – Etičke smjernice za onlajn novinarstvo

U skladu sa serijom sastanka koje su predstavnici Mreža za etičko novinarstvo iz Londona (EJN) I Instituta za medije imali s predstavnicima onlajn medijia u Crnoj Goru i našim dogovorom da sačinimo priručnik za onlajn novinarstvo za koji vjerujemo da može biti od pomoći u radu sa svakodnevnim izazovma i u unaprjedjenju sadržaja i upravljanja onlajn medijma, priredili smo priručnik – Etičke smjrenice za onlajn novinarstvo u Crnoj Gori. Priručnik možete pogledati i preuzeti ovdje >>>

Priručnik je rezultat interesa iskazanog tokom sastanaka sa nekadašnjim izvršnim urednikom Gardiana, sada direktorom Mreže za etičko novinarstvo, Kristoferom Eliotom i baziran je na iskustvu Mreže u radu sa onlajn medijima širom svijeta. Priručnik je sačinio Ejdan Vajt, nekadašnji urednik Gardiana, Fajnenšl tajmsa, aktuelni počasni predsjednik Mreže.

Nije riječ o nečemu što može mijenjati Kodeks novinara/ki Crne Gore, ali može poslužiti kao priručnik u radu i upravljanju onlajn medija.

Priručnik je dio projekta “Respekt – za podizanje etičkih standarda u medijima i povjerenja građana u etičke medije”, a kojim želimo da podstaknemo na unapređenje etičkih načela u sadržaju i upravljanju i onlajn medijima u Crnoj Gori. Prjekat zajednički radimo sa Mirovnim Institom iz Ljubljanje i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona.

************************

U susret najavljenoj mogućnosti uvođenja zaštitnika/ce prava slušalaca i gledalaca u javni servis RTVCG, prenosimo presjek desetogodišnje primjene tog instituta na RTV Slovenija koji je priredila Brankica Petković iz Mirovnog Instituta iz Ljubljane, inicijatorka uvođenja ombudsmana u slovenački javni servis. Preveli smo i priredili i Pravilnk o djelovanju zaštitnika prava slušalaca i gledaca Radiotelevizije Slovenija, kojim se bliže definiše uloga ovog instituta. Presjek slovenačkog iskustva i  Pravilnik možete pogledati ovdje >>>

************************

Podgorica, 10. decembra 2018.

Ombudsman/ka-most između javnosti u javnog servisa

Ombudsmanka Radija Televizije Slovenija Ilinka Todorovski predstavila je tokom decembra u Podgorici model funkcionisanja zastitnika prava slušalaca i gledalaca na slovenačkom javnom servisu. Ona se susrela sa uredništvom javnog servisa RTVCG, rukovodstvom Direktorata za medije, Agencije za elektronske medije, predstavnicima civilnog sektora, koje je bliže upoznala sa slovenačkim, desetogodišnjim iskustvom, a u susret mogućem uvođenju tog instiuta u crnogorski javni servis.

Tribinom „Ombudsman/ka – most između javnosi i javnog servisa“, Todorovski se obratila javnosti zainteresovanoj za uvođenje ovog instituta u RTVCG.

“Nema na javnom servisu tabu tema, zabranjenih gostiju. Nijesmo mi bunker, već moramo otvoriti vrata za sve teme, goste…Ali, jako je važno kako se nešto artikuliše u programu”, ukazuje Todorovski koja kroz upečatljiv primjer koji je izazvao brojna reagovanja u , po nekim temama, podijeljenoj slovenačkoj javnosti, ukazala slojevitu ulogu ombudsmana-svojevrsnog medijatora izmedju javnosti i javnog servisa.

Todorovski je treća ombudsmanka slovenačkog javnog servisa od 2008. kada je imenovan prvi zaštitnik prava slušalaca i gledalaca u toj medijskoj kući, sa mandatom od pet godina. Todorovski je 30 godina bila novinarka, a najveći dio novinarske karijere provela je u RTV Slovenija, sistemu koji dobro poznaje. Samo u drugoj godini mandata dobila je 1500 prigovora, pitanja, mišljenja, komentara javnosti, što ukazuje da je taj institut u Sloveniji prihvaćen, ukazala je na tribini Brankica Petković iz Mirovnog instituta iz Ljubljane, jedna od inicijatorki uvođenja ovog instituta u Sloveniji.
Petković posebno navodi na koji način se može podzakonskim aktima, ali i odnosom ljudi u javnom servisu ojačati ovaj vid samoregulacije. Od toga da je to jedno od najplaćenijih radnih mjesta u javnom servisu, do drugih mehanizama:

Predstavljanje slovenačkog iskustva ombudsmana dio je našeg projekta ”Respekt – za podizanje etičkih standarda u medijima i povjerenja građana u etičke medije”. Za promociju ovog vida samoregulacije smo se odlučili uvjereni da je javni servis stub medijskih sistema i kao takav može svojim mehanizmima za iskazivanje odgovornosti prema javnosti, dugoročno poboljšati ukupnu situaciju i povjerenje građana u etičko novinarstvo u Crnoj Gori. Institut za medije ovaj projekat provodi sa partnerima Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona.

************************

Podgorica, 09. decembra 2018.

Model funkcionisanja zaštitnika prava slušalaca i gledalaca na slovenačkom javnom servisu

Kakva je uloga ombudsmana/ke na javnom servisu? Kojim se principima rukovodi? Praksu i pravila funkcionisanja ovog vida samoregulacije kroz desetogodišnje slovenačko iskustvo možete pogledati ovdje >>>