Novinarski razgovori, 25.05.2018.

May 24

Tribina: ”Kako su online mediji promijenili odnos između medija i publike, čemu služe komentari građana u online medijima i kako da mediji etički upravljaju tim sadržajem?” 25.maja, 2018. u 10:30h, u EU Info centru u Podgorici. Na tribini će govoriti:

Chris Elliot je direktor Mreže za etičko novinarstvo (EJN) iz Lodnoda. Bivši je izvršni urednik Gardiana (The Guardian) i Ombudsman tog uticajnog britanskog dnevnika.Sa pozicije Ombudsmana bavio se žalbama i zamjerkama čitalaca i otvoreno i dosledno priznavao  greške uredništva. Gardian je novina koja dnevno ima i do 70.000 komentara čitalaca, a koje moderira tim od devet novinara. EJN, na čijem je sada čelu Elliot, je partner Instituta za medije.

Katarina Jakopič, odgovorna urednica web portala RTV Slovenija, jednog od najposjećenijih portala u Sloveniji, s najvećim brojem onlajn komentara. Katarina je diplomirana novinarka.Magistrirala je medijjske studije. Autorka je naučnih I stručnih članaka o medijima I knjige “Tv voajeri”.

Nevena Krivokapić je medijska pravnica, specijalizovana za onlajn medije, slobodu izražavanja u digitalnom okruženju i informacionu privatnost. Radi u Share fondaciji i članica je Savjeta za štampu u Srbiji.

Olja Bulatović je glavna urednica Portala RTCG. U toj medijskoj kući radi 19 godina kao novinarka u informativnom programu. Pisala je za nedjeljnik “Monitor” I radila u radiju “Aetna M” I dnevnom listu “Vijesti”.

Tribinu vodi Brankica Petković,  direktorica medijskog programa Mirovnog instituta za savremene društvene i političke studije u Ljubljani (MI).Prepoznata je u javnosti kao aktivni borac za slobodu medija i medijski pluralizam.MI je partner IMCG.