Poziv za učešće na radionici za organizacije civilnog društva iz oblasti medijske i informacione pismenosti

Podgorica, 15.01.2019.. – U Podgorici, 28. januara 2019. Institut za medije Crne Gore organizuje radionicu iz oblasti medijske i informacione pismenosti( MIL). Radionica će se održati u prostorijama Instituta za medije u periodu od 9:00 do 17:00 časova.

Radionica je namijenjena predstavnicima civilnog sektora koji su zainteresovani za polje medijske i informacione pismenosti, one koji se bave ovom oblašću kroz svoje projektne aktivnosti ili to tek planiraju, kao i predstavnicima medija, novinarskih udruženja i drugih organizacija koje se bave medijima.

Radionica ima za cilj da poveća kapacitete za razumijevanje MIL-a i njegovu važnost za slobodu medija. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa glavnim  MIL konceptima i njihovom ulogom u promociji medijske pismenosti. Riječ je o tehnikama podučavanja u školama, digitalnim alatima koji se koriste za unapređenje MIL-a među različitim ciljnim grupama, te o kreativnim pristupima predstavljanju MIL-a javnosti.

Radionica će trajati jedan dan, a prisustvo je obavezno na svim sesijama. Radni jezik treninga je crnogorski, a broj polaznika je ograničen.

Izabrane učesnike i učesnice će obučavati Gordana Ljubanović i Nađa Dragović, trenerice koje imaju iskustvo na ovom polju i prethodno su prošle obuku Instituta za medije Crne Gore iz oblasti medijske i informacione pismenosti, u ranijoj fazi projekta.

Za učesnike/ce van Podgorice, troškovi puta će biti refundirani. Troškovi ručka i pauza u toku dana će biti pokriveni od strane organizatora.

Kako se prijaviti na trening?
Ukoliko ste zainteresovani za učešće na treningu, možete se prijaviti tako što ćete poslati:
•             Popunjen aplikacioni formular koji možete preuzeti ovdje.
•             Biografiju (CV).

Potrebnu dokumentaciju pošaljite na adresu [email protected]  najkasnije do 25.01.2019. Sve prijave koje stignu nakon ovog datuma neće biti uzete u razmatranje.

Za dodatne informacije o treningu možete kontaktirati Jelenu Topalović Savić, putem email adrese [email protected] ili telefona 068 787 246.

Trening se organizuje u okviru regionalnog programa „Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacione pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, koji finansira Evropska komisija, a koji je u Crnoj Gori kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave.