O nama

Institut za medije Crne Gore (IMCG) je neprofitna i nepolitička organizacija posvećena poboljšanju profesionalnih standarda u crnogorskom novinarstvu. U fokusu aktivnosti Instituta je obuka novinara i drugih medijskih profesionalaca. Integrisanje znanja stranih eksperata i afirmnsanih domaćih profesionalaca sa energijom mladih poslenika javne riječi temeljna je strategija našeg projekta.

Institut za medije, za potrebe obuke, raspolaže savremenom opremom koncentrisanom u tri punkta:
a) multifunkcionalna PC učionica
b) potpuno digitalizovani radio studio
c) savremena TV oprema integrisana u TV studio.

Budući da je IMCG jedina profesionalna medijska asocijacija u Crnoj Gori u čijim su upravnim organima zastupljeni svi medijski segmenti posebna pažnja se posvećuje harmonizaciji interesa naše medijske zajednice. IMCG je punopravni član Mreže za profesionalizaciju medija jugoistočne Evrope i predstavlja svojevrsnu platformu za medjunarodnu saradnju medijskih profesionlaca Crne Gore sa kolegama u regionu i Evropi. Istraživanja, izdavačka djelatnost, produkcija, medijski konsalting, pomoć medijima u tranziciji i zakonodavne inicijative, su takodje aktivnosti IMCG-a koji svoje resurse stavlja u funkciju boljeg novinarstva u Crnoj Gori.

Članstvo

Budite član Instituta za medije Crne Gore

Svaki medij u Crnoj Gori koji je registrovan i djeluje prema vazecim republickim zakonima, kao i svaka legalna novinarska i medijska asocijacija u Crnoj Gori, mogu se uclaniti u Institut za medije Crne G3ore. Dio medija i asocijacija tu mogucnost su vec iskoristili i time stekli pravo da upravljaju Institutom i prije ostalih koriste obrazovne i sve druge usluge koje IMCG moze da pruzi. Uslovi za prijem u članstvo precizno su definisani u članu 11. Statuta IMCG.