POZIV ZA UČEŠĆE NA PANEL DISKUSIJI: Film, književnost i medijska pismenost

Institut za medije Crne Gore zajedno sa EU Delegacijom i EU info centrom organizuje panel diskusiju na temu „Film, književnost i medijska pismenost“, povodom „Evropske nedjelje medijske pismenosti“.

Kako se film i književnost koriste u promociji humanih vrijednosti, a kako u službi manipulacije, širnja stereotipa i propagande? Koliko mogu doprinijeti u razvijanju kritičkog mišljenja i zašto je to važno? Koja je njihova veza sa konceptom medijske pismenosti i kako se mogu koristiti u nastavi medijskog obrazovanja, neke su od tema panela koji će se održati 19.03. u 12 h, u EU info centru u Podgorici.

Ciljna grupa panela su studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, nastavnici, organizacije civilnog društva. Panel je dio aktivnosti usmjerenih ka jačanju medijskog obrazovanja i uvođenju predmeta medijsko-informaciona pismenost u sve srednje i osnovne škole u Crnoj Gori, a ne samo u gimnazije kao što je to trenutno slučaj.

Uvodnu riječ imaće Nj. E.  ambasadorka EU Oana-Cristina POPA a na panelu će učestvovati Nenad Vujadinović – profesor kreativnih industrija i komunikacija, dekan Univerziteta Donja Gorica (UDG), Brano Mandić -pisac, novinar, Katarina Bulajić- rediteljka i Vuk Vuković-producent, teoretičar medija.

Moderatorka će biti v.d. direktorica Institita za medije  Olivera Nikolić.

Panel je dio projekta „Mediji za građani-građani za medije“ koji Institit za medije realizuje zajedno sa još šest medijskih organizacija Zapadnog Balkana i uz podršku EU, s ciljem da doprinese jakom i vitalnom civilnom društvu koje će aktivno zagovarati unapređenje politika i praksi medijske pismenosti u Crnoj Gori i regionu.
Panel će biti organizovan preko Zoom aplikacije, a uživo ćemo ga prenositi preko Facebook profila EU info centra I Instituta za medije Crne Gore.

Zato vas pozivamo da se prijavite da učestvujete na panelu do srijede 17. marta, na mejl [email protected] , nakon čega ćemo vam biti poslati link za učešće na panelu.