Rezultati drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata iz oblasti medijske i informacione pismenosti

24/12/2019

Mediji za građane – građani za medije

Izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva za unapređenje medijske i informacione pismenosti na Zapadnom Balkanu

Rezultati drugog poziva za podnošenje prijedloga projekata
Medijska i informaciona pismenost za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori

Institut za medije Crne Gore iz Podgorice je u periodu u 6.9. - 7.10.2019. imao otvoren javni poziv za podnošenje prijedloga projekata čiji je cilj izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u Crnoj Gori radi promovisanja praksi i politika medijske i informacione pismenosti na lokalnom nivou.  
Poziv za podnošenje prijedloga projekata je bio namijenjen organizacijama civilnog društva u Croj Gori  koje se bave programima za medije, obrazovanje, zagovaranje, javne kampanje i umjetnost ili razvojem digitalnih inovativnih projekata.

Organizacije civilnog društva su mogle aplicirati za dvije vrste projekata:
• LOT 1: Projekti unapređenja vještina medijske i informacione pismenosti građana 
• LOT 2: Kreativne inovacije – Projekti u oblasti umjetničke, medijske produkcije i produkcije u oblasti informacionih tehnologija kojima se promovišu inovacije i pristupačnost u obrazovanju iz medijske i informacione pismenosti 

Na osnovu objavljenih kriterijuma, Nacionalni odbor za ocjenjivanje iz Crne Gore je ocijenio kvalitet svih aplikacija koje su podnesene u roku za prijem i ispunjavale administrativne i tehničke uslove navedene u Pozivu. Konačnu odluku za dodjelu grantova je donio Upravni odbor regionalnog projekta Mediji za građane – građani za medije.

U skladu sa odlukom Upravnog odbora regionalnog projekta Mediji za građane – građani za medije, Institut za medije Crne Gore je 24.12.2019. potpisao ugovore sa dobitnicima grantova.
Listu dobitnika grantova Drugog Poziva za podnošenje prijedloga projekata možete naći OVDJE

Pratite “Mediji za građane - građani za medije“ na društvenim mrežama:
www.cimusee.org
https://www.facebook.com/CIMUSEE/
@CIMU_SEE

www.seenpm.org
https://www.facebook.com/seenpm.org/
@SEENPM_org

Za informacije o projektu, možete se obratiti na [email protected].

Srodna slikaRegionalni program “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu” implementiraju partnerske organizacije Media Centar Sarajevo, Institut za medije Crne GoreAlbanski medijski institut, Makedonski Institut za medije, Novosadska novinarska škola, Mirovni Institut, SEENPM. Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije a u Crnoj Gori je kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave.