Iskustva i perspektive medijske i informacione pismenosti u obrazovnom sistemu Crne Gore

Podgorica, 21. marta 2019. - Iskustva i perspektive medijske i informacione pismenosti u obrazovnom sistemu Crne Gore je naslov istraživanja kojim smo pokušali da ispitamo stanje i razvoj medijske i informacione pismenosti u Crnoj Gori. Naš rad smo usmjerili na obrazovni sistem i ispitivali izazove i perspektivu implementacije ovoga predmeta.

Tekst publikacije je podijeljen u dva dijela. Prvi dio u kojem izlažemo rezultate istraživanja gdje smo pokušali da utvrdimo nedostatke i kreiramo preporuke za bolju perspektivu medijske i informacione pismenosti. On se dopun­java drugim dijelom koji daje osvrt na rezultate istraživanja u zemljama regiona. Autorke Brankica Petković i Sandra Bašić Hrvatin ukazuju na sistemske i strateške nedostatke pomenute oblasti kao i primjere dobrih praksi a sve u cilju djelotvornije javne politike. Istraživanje možete preuzeti ovdje >>>.

_____________________________
Projekat sprovodi grupa od šest članica Mreže za profesionalizaciju medija (SEENPM), a predvodi ga Mediacentar Sarajevo.
Saznajte više o projektu i pratite aktivnosti na ovim kanalima:
www.cimusee.org 
https://www.facebook.com/CIMUSEE/
@CIMU_SEE
www.seenpm.org 
https://www.facebook.com/seenpm.org/
@SEENPM_org

RegionalnI program “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’, se sprovodi uz podršku Evropske unije, a sprovode ga partnerske organizacije Media Centar Sarajevo, Institut za medije Crne GoreAlbanski medijski institut, Makedonski Institut za medije, Novosadska novinarska škola, Mirovni Institut, SEENPM.

U Crnoj Gori projekat “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta NVO za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu’’ je kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave Crne Gore.